Дика Бджола
Полутемне пиво в стилі Елю з додаванням меду, медові напої на ряду з пивом стоять біля витоків історії напоїв бродіння, на створення цього рецепту надихнув запашний квітковий Карпатський мед.
Готове пиво має м’який смак і високу міцність, легку питкість, та незрівнянний аромат меду і хмелю, пиво яке дарує домашній затишок.
Має густину 12,0% в початковому суслі, алкоголю в готовому пиві не менше 6,0%, гіркоту в готовому продукті 24,0 IBU
Багато людей помилково вважають, що медове пиво - це просто медовуха. Це зрозуміло, адже медовуху отримують шляхом бродіння меду та води. Однак цукор, який використовується в пиві отримують із солоду, тоді як мед є додатковим інгредієнтом, а не основним.
Ще одна відмінність між пивом та медовухою полягає в тому, що у виробництві пива є стадія кип'ятіння, а у медовухи немає.
До складу набору для затору на 25 л (вихід готового пива приблизно 20 л) входять:
Солод (подрібнений): Pilsen; Special Belgium;
Дріжджі (сухі, вакумовані): Fermentis Safale T-58;
Додаткові інгредієнти:
Ирландский мох;
Мед 85 мл - до складу набору не входить!
Інструкція: скачати за посиланням.