Цар Лісів
Темне пиво в стилі Браун Ель, має унікальну історію та неабияку популярність в Британії, цей стиль за десятиліття набув більш солодкого солодового та горіхового відтінку. В нашому рецепті Браун Ель поєднує в собі аромати волоського горіху, карамелі, темного хліба і легкий дотик лимону. Смак злегка підсмажений з маслянистим, більш вершковим присмаком. Післясмак швидкий і чистий, з відтінками хлібної скоринки і ледь помітною хмільовою гірчинкою.
Має густину 12,5% в початковому суслі, алкоголю в готовому пиві не менше 5,2%, гіркоту в готовому продукті 26 IBU.
Щоб заощадити сировину під час Першої світової війни (і, можливо, щоб зменшити рівень пияцтва), британський уряд почав переходити на більш слабке пиво, обмежуючи його міцність. Ця політика мала непередбачувані наслідки. Міцне пиво, як правило, довше зберігає свіжість, тоді як менш міцне пиво більш схильне до псування. Щоб замаскувати низьку якість темного слабкого, його змішували з пляшковим пивом, що зберігалося на полицях - коричневим елем.Сьогодні продажі м'якого Елю - це лише проблиск на пивному радарі. Натомість Браун Ель є знаковим Британським стилем. ЧИТАТИ ДАЛІ
До складу набору для затору на 25 л (вихід готового пива приблизно 20 л) входять:
Хміль (гранули): Slavyanka (Славянка); Hallertauer Tradition; Hallertauer Mittelfrüher;
Дріжджі (сухі, вакумовані): Fermentis SafAle BE-256;
Додаткові інгредієнти: Декстроза;
Інструкція: скачати за посиланням.